Ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistus takaa laadukkaan ja raikkaan sisäilman

FIXI® ilmanvaihdon puhdistusmenetelmällä vaikutetaan kotisi viihtyvyyteen, suojaat lisäksi terveyttäsi pitkäaikaisilta haittavaikutuksilta, säästät energiaa ja pidät ilmanvaihtokoneesi paremmassa kunnossa.

Parempi sisäilman laatu pitää kodin viihtyisänä

Perusteellinen FIXI® ilmanvaihtojärjestelmän puhdistus poistaa epäpuhtauksia ja parantaa sisäilmanlaatua. Me puhdistamme IV-kanavat, IV-venttiilit ja IV-koneet. Puhdistettavia järjestelmiä ovat lämmöntalteenotot, talotuulettimet, huippuimurit, ilmalämmitykset, painovoimaiset järjestelmät ja poistoilmapumput.

IV-järjestelmän oikeanlainen toimivuus

Ilmanvaihtokanavien ja koneen puhdistamisella varmistetaan järjestelmän parempi toimivuus. Puhdistustyön jälkeen ilmamäärät mitataan ja säädetään. Kun järjestelmä on huollettu ja säädetty, sillä vaikutetaan myös kosteuden oikeanlaiseen poistumiseen huonetiloista. Se pienentää kosteusvaurioiden syntymisen riskiä.

Säästät energiaa ja vältät kustannuksia

 FIXI® sisäilmapuhdistuksen tuoman raikkaan sisäilman lisäksi säästät energiaa ja kustannuksia ilmanvaihtolaitteiden käyttöiän ja toimivuuden parantuessa.

Lunasta ilmaiseksi 5 vinkkiä miten pidät ilmastointisi parhaimmassa kunnossa

Miksi IV-järjestelmä tulee puhdistaa?

Asuntojen ilmanvaihto hoidetaan yleensä koneellisella ilmanvaihtojärjestelmällä. Ulkoilmasta tulee monenlaisia epäpuhtauksia tuloilmakanavistoon. Ilman saasteet, pöly ja lika tarttuvat kanavien seinämiin. Tämä huonontaa sisäilman laatua joskus merkittävästikin. Likaisissa kanavissa voi olla myös mikrobikasvustoa.

Vastaavasti poistoilmakanavien seinämiin kertyy asunnon sisältä asumisesta syntyvä pöly ja epäpuhtaudet. Tämä puolestaan voi aiheuttaa IV-kanavien tukkeutumisen, jolloin poistoilma ei pääse kulkemaan ulos. Ilmanvaihtokoneen suodattimien säännöllisestä vaihtamisesta huolimatta tuloilma- ja poistoilmakanavat vaativat mekaanisen harjapuhdistuksen tietyin väliajoin. Samoin ilmanvaihtokone vaatii säännöllisen puhdistuksen. Suositeltavaa olisi tehdä nämä toimenpiteet noin viiden (5) vuoden välein ja uudemmissa taloissa ensimmäinen puhdistus olisi hyvä tehdä jo aikaisemminkin rakennusaikaisen pölyn ja lian takia.

Näin varmistetaan, että kodin sisäilma on raikkaampaa ja terveellisempää!

0
Jo vuodesta
0
Asiakasta

Kokemuksia meistä

Huono sisäilma voi olla syynä moniin terveysongelmiin

  • Huono ja epäpuhdas sisäilma saattaa aiheuttaa huomattavia terveyshaittoja.
  • Useimmiten huonon sisäilman huomaa vasta oireilun alettua
  • Pitkään jatkunut huono sisäilma voi altistaa monille pysyville terveyshaitoille
  • Huonosti toimiva ilmanvaihto voi johtaa kosteusvaurioihin.
  • Likainen ja pölyinen ilmanvaihtojärjestelmä voi olla myös paloturvallisuusriski.

Veroetu kodin huoltotöihin - Hyödynnä kotitalousvähennys IV-järjestelmän puhdistuksessa

Suomen valtio tukee kotien ilmanvaihtojärjestelmän puhdistustyötä suoralla veroedulla kotitalousvähennyksen muodossa. Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistus on kokonaan vähennyskelpoista työtä. Kotitalousvähennystä voit saada jopa 40 % työn osuudesta.  Kotitalousvähennys kannattaa ehdottomasti hyödyntää kaikkien kodin remonttien ja huoltotöiden kohdalla.